dilluns, 7 de juny del 2010

LES MURALLES

Les ciutats medievals estaven envoltades d'altres muralles per a la seva protecció. En les seves portes es cobraven els impostos sobre les mercaderies que entraven a la ciutat. Les portes es tancaven a la nit.

Els edificis més destacats eren la catedral, l'ajuntament i els palaus d'alguns nobles i burgesos. La ciutat es dividia en barris, cadascun amb la seva pròpia parròquia. La resta de l'espai estava ocupat per un eixam de carrers estrets i tortuosos, entre les que, de vegades, hi havia petits horts.

Hi havia un gran espai obert, la plaça del mercat, on els comerciants i camperols posaven les seves parades i en què tenien lloc els principals esdeveniments de la ciutat: les representacions dels artistes, les celebracions festives i els ajusticiaments.

L'ambient de les ciutats era mols insà. Pocs carrers estaven empedrats, per la qual cosa es caminava entre el fang. Les ciutats no tenien clavegueres i les deixalles de les cases es llançaven directament als carrers. Per elles corrien també els animals domèstics (gallines, porcs, etc.) Que tenien alguns habitants. Per tot això, les malalties eren freqüents. Com molts habitatges eren de fusta es produïen nombrosos incendis.