dimarts, 26 de gener del 2010

DIARI DE TIRANT LO BLANC!

Hola estimat diari,
Avui estic molt contenta perquè per fí he acabat el llibre de Tirant lo Blanc!
La veritat que se m'ha fet una mica llarg, però ja esta tot fet.
Vaig a contar els tres últims capítols del llibre.

CAPÍTOLS XII-XIII-XIV

En aquest capítols es narren el final del llibre i... el final del contacte entre Tirant i Camesina, ja que aquesta no sabrà més d'ell.
Si sóc sincera, aquest capítols són els que més m'han agradat. Són els més interessants, no tracten quasi de guerra i van al gra.
Plaerdemavida va dir davant de l'Emperador que Carmesina es podria casar amb Tirant. Quan llegia això no m'imaginava que acabaria el llibre així, sinò que alfinal es casarien. La veritat que posiblement haguera passat això si la Viuda Reposada no haguera estat en mig remenant-lo tot.
El personatge anomenat, Viuda Reposada, fa el possible per a separar-los i pense que és la pitjor persona que Tirant s'hagi pogut trobar. Encara que ella estava perdidament enamorada d'ell i és clar que en l'amor val tot com en la guerra, pense que fins a un cert punt. Si la Viuda Reposada pensava que Tirant podia acabar estimant-la coneixent el gran amor entre el i Carmesina, estava una mica boja! Una cosa és que tingues posibilitats amb l'home que estimes i ho fas tot per aconseguir-lo, però altra cosa es que aquell home per res del món t'estimaria de veritat i fas coses solament per fastiguejar i que el no sigui feliç si no és amb tu (això és el que fa la Viuda).
D'altra banda també vull destacar a Plaerdemavida, però pel contrari que a la Viuda, per ajudar a la parella!
Plaerdemavida, no se si per conveniència o solament per a ajudar, feia l'impossible perquè Carmesina arribés als braços de Tirant. Amagava a Tirant en la cambra on Carmesina es dutxava, agafava la mà de Tirant i recorria el cos de Carmesina mentre aquesta dormia...
La consequència d'això últim, va ser que Tirant perquè ni l'Emperadriu ni l'Emperador el veiessin es va tirar per un terrat, però com li faltaven 12 cm de corda, en caure a terra es va trencar una cama. Són gracioses les escusas que posen: Carmesina que cridava per una rata i Tirant que s'havia trencat una cama perquè un cavall s'havia caigut damunt d'ell.
D'altra banda, la Viuda Reposa ens mostra la seua intel·ligència i astucia quan va planetjar el seu pla. Primer li va dir a Carmesina que Tirant volia ponar-li una cosa de profit, que era la seua confident, que volia segrestar Carmesina a les seves terres... Després li va dir a Tirant que Carmesina es jeia amb Lauseta, esclau negre, i que estava embarassada! Encara que aquest no s'ho va creure en un primer moment, quan la Viuda va fer el seu pla (manar fer una careta com la cara de Lauseta i fer com un "joc" on "aquest" tocava a Carmesina mentre Tirant ho veia des d'una casa propera) si que s'ho va creure.
Però la idea de la Viuda no li va sortir com esperava. Si que és veritat que els dos enamorats desconfiaven l'un de l'altre, però tot va acabar molt malament! Tirant es va anar a lluitar sense acomiadar-se de Carmesina i en la nau es va assabentar, gràsies a Plaermavida que va fer que portessin la disfressa perquè s'ho cregués, que tot era mentida!
Ja era tard tot això!

Per culpa del mal temps i del mar, molts vaixells es van enfonsar i el de Tirant a poc a poc s'anava omplint més i més.
Carmesina ja no va saber res d'ell...



Açi s'acaba la història, però la veritat que és el final d'aquest llibre que he llegit, perque en altres continua.
Adeu estimat diari, fins a una altra!