divendres, 22 de gener del 2010

DIARI DE TIRANT LO BLANC!

Estimat diari.
No he pogut seguir llegint el llibre fins avui, perquè me anat d’excursió a la neu amb l’institut. Avui e llegit 2 capítols més.


Capítols VII i VIII


Aquests capítols narren altra lluita aspra i forta entre els grecs i els turcs, que com m’esperava van eixir victoriosos els grecs.

Com sempre Tirant va demostrar la seua valentia i fortalesa com en altres lluites frente els turcs i fins i tot en aquesta que hi estava ferit. L’estratègia que va utilitzar i que fou molt encertada, és que feien com si fugien i així els turcs per intentar arribar a ells llançaven els escuts, les cobertes dels cavalls, llances, ballestes… i al poc temps es donaven la volta i les feien cara.

Encara que van eixir guanyadors, Tirant volia acabar amb el Soldà i no el va poder fer perquè Diafebus li va desobeir. Jo si haguera sigut Diafebus i veig com al meu Capità el maten, encara que sense la seua ordre eixiria, però Diafebus no el va fer per allò, sinò perquè pensava que Tirant no el volia per a la lluita i ell també volia l’honor de la victòria.

Tirant com un bo cavaller i persona va perdonar al seu cosí.

D’altra banda, quan es va recuperar de la ferida, va anar al castell de Malveí on estaven l’Empreador, Carmesina, Estefanía i varies donzelles.

Aquest estava trist perquè al dia seguüent s’anava Carmesina altra vegada, però aquesta va dir que era capaç de fer-se la malalta par anar-se’n més tard.

Tirant com un home digne i sense res d’ambició va donar-li el títol de comte de Sant Àngel al seu cosí, aleshores ara Diafebus és un virtuós cavaller comte de Sant Àngel i Gran Conestable de l’Imperi Grec.
L'amor entre ells seguix viu i pense que per a Tirant és molt important estar prop de Carmesina per a seguir tenint forçes per a guanyar.

Segur que fins demà estimat diari!