diumenge, 2 de maig del 2010

COMPORTAMENT A CLASSE!

El comportament a classe tant en relació alumne a professor com d'alumne a alumne ha variat molt aquests darrers anys. Els alumnes han de tenir molt clars certs punts indispensables per al bon comportament a les aules.

  • En primer lloc, tothom ha de saber que les aules són una sala en la qual s'ensenya una lliçó per part d'un professor a l'escola o en una altra institució educativa. Per tot allò, els alumnes tenen que tindre clar que el comportament en ella no serà el mateix que per exemple en una plaça, en el patí… No podràn parlar sense haver alçar la mà i la professora donar-li pas, mentre la professora explica no parlaran entre ells (principalment perquè és de mala educació), no cridaran, prohibiran, ni exigiran res a la professora perquè la que "mana" a la aula és ella, no menjaran xicle... Tenen que tindre respecte tant als professors com als demés alumnes e intentar que haja un bon ambient en l’aula.

  • En segon lloc, és saber com anar vestit. Aquest és un punt molt important no només perquè és una norma el vestir adequadament, sinó ja per donar una bona impressió. Han de tenir cura amb la seua aparencia personal, tant en la higiene com en la vestimenta, per intentar crear una situación còmoda per a tots. Els alumnes no podran portar ulleres de sol, boines, gorres, samarretes de "top", shorts molt curts, escots molt pronunciats (les dues últimes per les dones) ... entre moltes més.

  • En tercer lloc, està prohibit els aparells electrònics. Aquests són mecanismes que despisten molt als alumnes i poden distraure als professors com per exemple el inoportú so del mòbil, el volum del portátil o del mp3.

  • Per últim, és tendrà molt en compte la puntualitat i l’asistència a classe. El fet d’arribar tard a l’aula quan es fan canvis de classe, així com també a la primera hora de classe, fa que s’interrumpa l’explicació de la professora. També fa desconcentrar a la resta del alumnes i retrasar el començament de la classe. El valor de la puntualitat és la disciplina d'estar a temps per complir les nostres obligacions.