diumenge, 24 de gener del 2010

DIARI DE TIRANT LO BLANC!

Estimat diari!
Ja em falta poc per acabar el llibre :)
Avui he llegit dos capítols més.

CAPÍTOLS X-XI

En aquests capítols trobem l'última lluita entre els turcs i grecs, on acaben presoners el Gran Caramany i el rei d'Índia, una treva proposta pers turcs i un poquet més d'amor.
Primer, vull explicar la batalla que va ser per mar, on els turcs que tenien 23 naus, 4 baleners i 4 sageties van fugir perquè creien que els grecs tenien 74 naus.
En veritat els cristians només tenien 12 naus i 3 galeres però tots els vaixells del mar (naus, galeres, barques dels pescadors, barques que no tenien ni veles...) es van posar una llanterna a popa i com era de nit, els enemics pensaven que cada llum era una nau.
Aquesta estratega va ser molt bona perquè la veritat si els turcs no les hagueren cregut, segur que hagueren perdut la batalla perquè eren molt menys homes. També crec que va ser molt bona idea que descarregaren les naus per anar més depresa, consell que el va donar Galançó.
Per altra part, les propostes pels turcs van ser molt important.
Primer deien que donaven una treva de 3 m
eses per mar i terra perquè Tirant es puga recuperar (estava ferit en el braç i cuixa), que donaven moltísim ducats pel rescat del Gran Caramany i el rei d'Índia i que Carmesina es casara amb el Soldà i així s'acabaria tot i serien aliats.
L'última proposta segurísim que a Tirant no li va fer res de gràcia, pero menys mal que solament, de moment, havíen signat la primera proposta.
D'altra banda, seguix els jocs entre els enamorats. Aquest va entrar en la seua cambra sense permis sabent que si el trobaven li podien acusar de deslleialtat. Primer van tindre el perill de l'Emperadriu i més tard el de l'Emperador, però no li van descobrir ningú.

Hi ha una cosa que em fa molta gràcia! Com potser que mani Tirant bordar la calça i la sabata amb les quals va tocar el lloc prohibit de Carmesina? Tanta importància té per a ell?
La veritat que m'agrada la frase que posa en ella: "No hi ha virtut que ella no tinga".
Tirant si que és un home enamorat!

T'escriuré!
Fins demà estimat diari.